All Under One Roof Raving

Første gang jeg stiftede bekendtskab med UK’s dance-scene, var det med florerende hormoner i kroppen og skyhøje forventninger til mit eget uprøvet talent som musiker. Mine spæde teenage-år blev farvet af et musikalsk miskmask, hovedsaligt bestående af store doser af samtidig hip-hop, tonstunge metalguitarer og klassisk tresser-pop. Elektronisk musik sneg sig ind fra sidelinjen takket være Sound of Copenhagen, men fascinationen af britisk club-kultur opstod, da jeg indså forbindelsen mellem sampling og innovation, måden hvorpå man kunne hive et væld af inspirationskilder ind fra alle ender og kanter af det musikalske spektrum, og på den måde skabe et original og tidsvarende kunststykke. På samme måde som hip-hop’s mangefacetteret formsprog havde trukket mig ind i første instans, faldt min opmærksomhed på UK hardcore på grund af dens konstant forvitret indfaldsvinkler, og dens kaotiske forhold til samfundsstrukturer; her blev fortiden, nutiden og fremtiden udfordret og redefineret i lagkage-collager af lyd, konstant balancerende på et usikkert breakbeat. Halvfemsernes Pills’n’Thrills-fabler blev et vigtigt omdrejningspunkt i min personlige forståelse af musik, og selvom genren ikke nødvendigvis repræsenterer mit nuværende musikalske udgangspunkt, er det en del af mit kreative dna.

På hans hypnotiske single ‘All Under One Roof Raving‘, skaber Jamie xx en fragmenteret hyldest til UK hardcore, der lever i spændingsfeltet mellem nostalgisk forskønnelse og personlig innovation. Sangen er en sløret vrangforstilling af silhuetter og stemmer – samples fra Mark Leckey’s kortfilm ‘Fiorucci Made Me Hardcore‘ om rave-kulturen udgør det musikalske skelet – mens Jamie’s svirrende og minimalistiske beats flyder ind og ud af bevidstheden. Det fascinerende aspekt befinder sig imidlertid i Jamie’s evne til aldrig at imitere, men i stedet raffinere sine referencepunkter. Han giver sig aldrig friheden, til blot at “hijack nostalgia wholesale,” i stedet former han et betagende og tidsforskydende soundtrack, der i bogstaveligste forstand får ‘All Under One Roof Raving‘. Fuck mixing, let’s dance, indeed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>